Wood Wax Finish

1,054ден44,888ден

Безбојна или пигментирана заштита базирана на восок.

Choose an option0,125 литар0,375 литар0,75 литар2,5 литри25 литри
Choose an option3101-Безбоен3102-Бука3103-Светол даб3104-Црвена3105-Жолта3111-Бела транспарентна3118-Гранит сив3119-Свилено сива3123-Јавор3125-Сина3131-Зелена3132-Сива беж3136-Бреза3137-Цреша3138-Махагони3143-Коњак3161-Абонос3164-Даб3166-Орев3168-Даб антик3169-Црна3172-Свилена3181-Камен3186-Бела мат3188-Снежна
Clear
SKU: N/A Category: Product ID: 1533

Description

Карактеристики
 • Специјално наменет за дрвени површини во затворен простор – масивно дрво, фурниран медијапан, OSB плочи и сл.
 • Висока отпорност на течности и нечистотии
 • Долготрајно и издржливо – не пука и не се лупи
 • Отпорно на плунка и пот, сигурно за употреба на детски играчки
 • 1 литар покрива 24m2 во еден слој
 • Препорачуваме 2- 3 тенки слоеви.
 • Достапни големини: 0.125 литри, 0.375 литри, 0.75 литри, 2.50 литри, 10 литри и 25 литри
Упатство за употреба
 • Препорачана финална гранулација на брусење – за масивно дрво 150-180 , за фурнир 220-360.
 • Внимателно промештајте
 • Нанесете – приближно 35/40гр на м2
 • Прв слој: Користејки глетарка или бел филц внимателно разнесете го  маслото на целата површина , почекајте неколку минути маслото да се впие во дрвото и темелно пребришете користејки микрофибер крпа или бел филц.  Оставете да исуши 12-24 часа во добро вентилирана просторија.
 • Втор слој: Препорачуваме безбојно Polyx масло.  Користејки машина за полирање со бел филц разнесете го маслото низ целата површина , почекајте неколку минути и користејки нов филц исполирајте ја површината  се додека не се отсрани вишокот на масло. Оставете да исуши  12-24 часа и доколку е потребно на истиот начин нанесете трет многу тенок слој.
Совети  и препораки
 • Нанесувајте тенко –  преголема количина на масло ке го забави процесот на сушење.
 • Полирајте темелно –  остатоци од масло на површината ке бидат видливи и нерамни.
 • Работете во добро вентилирана просторија.
 • Одржувајте и чистете со природни сретства за дрвени површини.
 • За интензивна нијанса додатете втор слој пигментирано масло оставете да исуши 12-24 часа па додатете еден тенок слој безбојно Polyx масло.

Additional information

Пакување

0,125 литар, 0,375 литар, 0,75 литар, 2,5 литри, 25 литри

Бои

3101-Безбоен, 3102-Бука, 3103-Светол даб, 3104-Црвена, 3105-Жолта, 3111-Бела транспарентна, 3118-Гранит сив, 3119-Свилено сива, 3123-Јавор, 3125-Сина, 3131-Зелена, 3132-Сива беж, 3136-Бреза, 3137-Цреша, 3138-Махагони, 3143-Коњак, 3161-Абонос, 3164-Даб, 3166-Орев, 3168-Даб антик, 3169-Црна, 3172-Свилена, 3181-Камен, 3186-Бела мат, 3188-Снежна

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Wood Wax Finish”

Your email address will not be published.