UV-Protection Oil Tints

1,550ден34,000ден

Високо квалитетен и природен премаз за дрво созададен од мешавина од природни масла и восоци.  Максимална заштита од UV зраци.

Choose an option0,75 литар2,5 литри25 литри
Choose an option424-Спрус425-Даб426-Ариш427-Елен428-Чедар429-Натурал
Clear
SKU: N/A Category: Product ID: 1503

Description

Карактеристики
 • Максимална отпорност на течности
 • Го намалува ширењето и собирањето на древените површини на надворешни услови
 • Не пука и не се лупи
 • Содржи фактор 12UV
 • Покрива 18м2 со 1L во еден слој
 • За втор слој препорачуваме 410/420 безбојно UV масло
Употреба
 • Промешајте внимателно
 • Прв слој: Нанесете околу 55мл/м2 користејки бел филц или четка
 • Оставете да исуши 12-24 часа
 • Втор слој: Нанесете тенок слој користејки бел филц или четка. Доколку забележите премногу масло на површината пребришете со микрофибер крпа
 • Оставете да исуши 24 часа
Совети и препораки
 • За долготрајност на дрвото изложено на надворешни услови препорачуваме да се премачкува еднаш во 3 години
 • Доколку е можно препорачуваме маслото да се нанесе пред монтажа во работилница за да се избегне ризик од дожд и сл.

Additional information

Пакување

0,75 литар, 2,5 литри, 25 литри

Бои

424-Спрус, 425-Даб, 426-Ариш, 427-Елен, 428-Чедар, 429-Натурал

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “UV-Protection Oil Tints”

Your email address will not be published.