Hart Wachs-Öl Original/ Polyx®- Oil Original

1,426ден49,600ден

Високо квалитетен и природен премаз за дрво созададен од мешавина од природни масла и восоци.

Choose an option0,375 литар0,75 литар10 литри2,5 литри25 литри
Choose an option3011-Безбоен-сјаен3032-Безбоен сатин мат3062-Безбоен-мат3065-Безбоен полумат
Clear
SKU: N/A Category: Product ID: 1524

Description

Карактеристики
 • Специјално наменет за дрвени површини во затворен простор – масивно дрво, фурниран медијапан, OSB плочи и сл.
 • Висока отпорност на течности и нечистотии
 • Долготрајно и издржливо – не пука и не се лупи
 • Отпорно на плунка и пот, сигурно за употреба на детски играчки
 • 1 литар покрива 24m2 во еден слој
 • Препорачуваме 2- 3 тенки слоеви.
 • Достапни големини: 0.125 литри, 0.375 литри, 0.75 литри, 2.50 литри, 10 литри и 25 литри
Упатство за употреба
 • Препорачана финална гранулација на брусење
  • За масивно дрво 150-180 , за фурнир 220-360.
 • Внимателно промештајте
 • Нанесете – приближно 35/40гр на м2
 • Прв слој: Користејки глетарка или бел филц внимателно разнесете го  маслото на целата површина , почекајте неколку минути маслото да се впие во дрвото и темелно пребришете користејки микрофибер крпа или бел филц.  Оставете да исуши 12-24 часа во добро вентилирана просторија.
 • Втор слој: Користејки машина за полирање со бел филц разнесете го маслото низ целата површина , почекајте неколку минути и користејки нов филц исполирајте ја површината се додека не се отсрани вишокот на масло. Оставете да исуши  12-24 часа и доколку е потребно на истиот начин нанесете трет многу тенок слој.
Совети и препораки
 • Нанесувајте тенко –  преголема количина на масло ке го забави процесот на сушење.
 • Полирајте темелно –  остатоци од масло на површината ке бидат видливи и нерамни.
 • Работете во добро вентилирана просторија.
 • Одржувајте и чистете со природни сретства за дрвени површини.

Additional information

Пакување

0,375 литар, 0,75 литар, 10 литри, 2,5 литри, 25 литри

Бои

3011-Безбоен-сјаен, 3032-Безбоен сатин мат, 3062-Безбоен-мат, 3065-Безбоен полумат

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Hart Wachs-Öl Original/ Polyx®- Oil Original”

Your email address will not be published.