Osmo Holz und Color GmbH & Co. KGYouTube

Упатство за употреба
  • Препорачана финална гранулација на брусење – за масивно дрво 150-180 , за фурнир 220-360.
  • Внимателно промештајте
  • Нанесете – приближно 35/40гр на м2
  • Прв слој: Користејки глетарка или бел филц внимателно разнесете го  маслото на целата површина , почекајте неколку минути маслото да се впие во дрвото и темелно пребришете користејки микрофибер крпа или бел филц.  Оставете да исуши 12-24 часа во добро вентилирана просторија.
  • Втор слој: Препорачуваме безбојно Polyx масло.  Користејки машина за полирање со бел филц разнесете го маслото низ целата површина , почекајте неколку минути и користејки нов филц исполирајте ја површината  се додека не се отсрани вишокот на масло. Оставете да исуши  12-24 часа и доколку е потребно на истиот начин нанесете трет многу тенок слој
Совети  и препораки
  • Нанесувајте тенко –  преголема количина на масло ке го забави процесот на сушење.
  • Полирајте темелно –  остатоци од масло на површината ке бидат видливи и нерамни.
  • Работете во добро вентилирана просторија.
  • Одржувајте и чистете со природни сретства за дрвени површини.

Види продукт

Add Your Comment